1. Splošno

S spletno trgovino https://ursazrnec.com/ upravlja družba EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana, matična številka: 2292343000, davčna številka: SI51417065, SRG št.:  2020/43640.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani in urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

V pogojih poslovanja so opredeljeni postopek naročanja, nakupa/plačevanja, dostave in možnosti vračila. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku oddaje naročila. Kupec se je dolžan ob oddaji naročila seznaniti s pogoji poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Za nakup izdelkov se ni potrebno registrirati.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

2. Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani https://ursazrnec.com/ izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite “zapri” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo “na blagajno” in sistem vas pripelje v blagajno.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani https://ursazrnec.com/ se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo “zapri”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: Uporabnik ima možnost dostave
 • Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: plačilo po predračunu, plačilno kartico ali Paypal.
 • Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb «kupite sedaj«.

V. Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto
 • Hkrati prejme tudi navodila za plačilo naročila, če je bil način plačila izbran “plačilo po predračunu”, sicer (v primeru plačila preko kreditne/debetne kartice ali Paypal-a) prejme kupec račun
 • V vsakem primeru kupec prejme ob tem navodila, da mu je za kakršnokoli vprašanje/reklamacijo/popravek naročila na voljo tudi e-naslov in telefon ponudnika, ki sta: e-naslov: moc.cenrZasrU@ofni; tel.: 051 / 393604
 • Takoj po izdaji naročila s strani Ego Sum d.o.o. (pakiranje, pošiljanje) kupec prejme zaključek naročila in obvestilo, da je bila pošiljka poslana na njegov naslov (ali zaključena v primeru osebnega prevzema)

3. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu na račun podjetja EGO SUM d.o.o., Ljubljana
 • kreditne ali debetne kartice (Mastercard, Visa, Discover, Amex, Discover).
 • Paypal

4. Izdaja računa

Paketom, ki se pošiljajo je priložen račun v samem paketu oz. je poslan tudi po elektronski pošti. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Sklenjena pogodba med potrošnikom in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana. Potrošnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov: moc.cenrzasru@ofni. Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

5. Cene

Cene vključujejo DDV. Akcijske cene veljajo do preklica. Aktualni popusti se med seboj ne seštevajo. Možnosti plačila: plačilo s kartico, plačilo po predračunu, plačilo s Paypal-om.

V času trajanja posebne oblike prodaje (v času sezonskih znižanj, razprodaj, akcijskih razprodaj, razprodaj blaga z napako ter v času drugih akcijskih ponudb v okviru katerih lahko potrošniki kupijo izdelke po nižjih cenah od tistih v redni prodaji), UZ objavi znižano ceno blaga, ki velja v času trajanja posebne oblike prodaje, ter najnižjo ceno blaga, ki jo je UZ za isti izdelek uporabil v obdobju 30 dni pred izvedbo posebne oblike prodaje.

6. Darilni boni

Darilni boni, izdani s strani naše spletne trgovine, so veljavni eno leto od datuma izdaje, razen če ni na bonu drugače navedeno. Po preteku veljavnosti darilnega bona le-ta ni več uporaben, razen po predhodnem dogovoru preko elektronskega sporočila moc.cenrzasru@ofni.

Darilne bone lahko kupite v naši spletni trgovini, pri čemer boste po zaključku nakupa darilni bon prejeli v fizični obliki preko naše dostavne službe.

Darilne bone je mogoče uporabiti za nakup izdelkov v naši spletni trgovini. Za unovčenje darilnega bona je potrebno vnesti unikatno kodo darilnega bona v za to predvideno polje med postopkom plačila. Če vrednost nakupa presega vrednost darilnega bona, mora uporabnik razliko doplačati z enim od razpoložljivih plačilnih sredstev. Če je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se preostala vrednost lahko uporabi pri naslednjem nakupu, vendar mora uporabnik ponovno vnesti isto kodo darilnega bona.

Darilni boni niso zamenljivi za denar in jih ni mogoče zamenjati za gotovino. Prav tako niso prenosljivi in jih lahko uporabi le prvotni kupec ali oseba, ki ji je bil bon podarjen.

Vračilo ali zamenjava darilnih bonov za denar ni mogoča. V primeru izgube, kraje ali uničenja darilnega bona ne prevzemamo odgovornosti in darilnega bona ne moremo nadomestiti.

7. Strošek poštnine

Dostavljamo po vsem svetu, kjerkoli se nahajate. Stroški poštnine pa sicer znašajo:

 • v Sloveniji 3,90 € (DDV vključen)
 • kjerkoli izven Slovenije oziroma drugod svetu 15 € (DDV vključen)

8. Varen nakup preko spletne trgovine

Varnost podatkov je zagotovljena s protokolom SSL, preko katerega se pošiljajo podatki.

9. Izvedba storitve ali prejem produkta

Po prejetem plačilu bomo pošiljko oddali najkasneje 7 delovnih dni od prejema plačila. Za možnost hitrejšega pošiljanja ali sledenje paketa napišite mail na: moc.cenrzasru@ofni

10. Vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov moc.cenrzasru@ofni ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Na naši spletni strani se nahaja obrazec za odstop od pogodbe, ki je najpreprostejši način odstopa od pogodbe oz. na način podanega obrazca.  Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. OP) si lahko prenesete na s klikom na to spletno povezavo oziroma z obiskom spletnega naslova: https://ursazrnec.com/OP

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik izdelkov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Če kupec odstopi od naročila, mu bo podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Prodajalec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je potrošnik izdelek poslal prodajalcu. Kupcu se vrnejo prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil ob nakupu, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če prodajalec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Najhitrejši in najpreprostejši način vračila je na vaš TRR (osebni račun). V primeru, da se odločite za takšen način vračila, prosimo da nam sporočite številko osebnega računa ali ga zapišete v obrazec za vračilo blaga.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ter zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

11. Jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti blaga

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice zaradi neskladnosti blaga v kolikor je obvestil podjetje EGO SUM d.o.o. in sicer pod pogoji in v naslednjem vrstnem redu:

 • zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga (popravilo ali zamenjava);
 • zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Kupec nas mora o morebitni neskladnosti blaga skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena in nam hkrati omogočiti pregled izdelka. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost. Obvestilo o neskladnosti blaga lahko potrošnik sporoči osebno ali pisno. Potrošnik nam omogoči, da blago, za katerega potrošnik zatrjuje, da je neskladno, pregledamo.

Pravico do uveljavljanja neskladnosti blaga na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. EGO SUM d.o.o.o pisno odgovori kupcu najkasneje v roku 8 delovnih dneh od prejema reklamacije in sicer tako, da kupcu pisno odgovori na zadnji prodajalcu posredovani naslov.

Potrošnik lahko zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko obvesti o neskladnosti blaga podjetje EGO SUM d.o.o., ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje. Rok se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Po določitvi podaljšanega roka se upoštvajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovih podaljšanje EGO SUM d.o.o. obvesti potrošnika pred pretekom 30 dnevnega roka.

Da bi se vzpostavila skladnost blaga kupcem omogočamo, da izberejo med popravilom blaga ali zamenjavo blaga z novim blagom.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova jamčevalnih zahtevkov, če o napaki obvesti prodajalca v zakonsko določenem roku. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec odgovarja za neskladnost blaga v skladu z določili civilnega prava. Za potrošnike veljajo določila prava varstva potrošnikov, tudi če odstopajo od v nadaljevanju navedenih pravil. Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki se pokaže potem, ko mineta dve leti od dneva nakupa.

Odstop od pogodbe zaradi neskladnosti blaga

V kolikor kupec odstopi od pogodbe zaradi neskladnosti blaga bo EGO SUM d.o.o. izvedel vrnitev vplačila nemudoma, ko je to mogoče, najkasneje v roku 8 dni po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku na kartico s katero je plačal svoj nakup preko spleta ali na izbrani TRR.

12. Pritožbeni postopek

V kolikor z izvedbo naročila ali storitev niste bili zadovoljni, bomo radi sprejeli vašo pritožbo. Prosimo, da pošljete pritožbo tudi o vseh nepravilnostih, ki jih odkrijete na izdelkih.

Pritožbo nam lahko posredujete pisno na sledeče načine:

 • pismo, ki ga pošljete po pošti:  EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana
 • elektronska pošta:  moc.cenzasru@ofni

Na pritožbo bomo odgovorili čim prej, vendar najkasneje v 8 dneh po njenem prejemu.

Podjetje EGO SUM d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

13. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Družba EGO SUM d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom in izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

EGO SUM d.o.o., blago ponuja v spletni trgovini RS, zato na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo za platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma vam je na voljo tukaj:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. Pravice do intelektualne lastnine

Podjetje EGO SUM d.o.o. je nosilec produktov blagovne znamke “UZ”, objavljenih na spletni strani www.ursazrnec.com. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne namene brez pisnega dovoljenja podjetja.

15. Uporaba storitev ali produkta

S prijavo in udeležbo na naše novice ter z naročilom produktov v naši spletni trgovini, se strinjate z vsemi navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo ali uporabo produktov.

16. Izključitev odgovornosti

Z naročilom produktov v naši spletni trgovini, se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za uporabo produktov.

Spošni pogoji poslovanja so vedno na voljo za pregled in natisnjenje s klikom na to spletno povezavo.