1. Splošno

S spletno trgovino https://ursazrnec.com/ upravlja družba EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana, matična številka: 2292343000, davčna številka: SI51417065, SRG št.:  2020/43640.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani in urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

V pogojih poslovanja so opredeljeni postopek naročanja, nakupa/plačevanja, dostave in možnosti vračila. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku oddaje naročila. Kupec se je dolžan ob oddaji naročila seznaniti s pogoji poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Za nakup izdelkov se ni potrebno registrirati.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

2. Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani https://ursazrnec.com/ izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite “zapri” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo “na blagajno” in sistem vas pripelje v blagajno.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani https://ursazrnec.com/ se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo “zapri”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • 2. Strošek dostave: Uporabnik ima možnost dostave
 • 3. Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: plačilo po predračunu, plačilno kartico ali Paypal.
 • 4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb «kupite sedaj«.

V. Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto
 • Hkrati prejme tudi navodila za plačilo naročila, če je bil način plačila izbran “plačilo po predračunu”, sicer (v primeru plačila preko kreditne/debetne kartice ali Paypal-a) prejme kupec račun
 • V vsakem primeru kupec prejme ob tem navodila, da mu je za kakršnokoli vprašanje/reklamacijo/popravek naročila na voljo tudi e-naslov in telefon ponudnika, ki sta: e-naslov: moc.cenrZasrU@ofni; tel.: 051 / 393604
 • Takoj po izdaji naročila s strani Ego Sum d.o.o. (pakiranje, pošiljanje) kupec prejme zaključek naročila in obvestilo, da je bila pošiljka poslana na njegov naslov (ali zaključena v primeru osebnega prevzema)

3. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu na račun podjetja EGO SUM d.o.o., Ljubljana
 • kreditne ali debetne kartice (Mastercard, Visa, Discover, Amex, Discover).
 • Paypal

4. Izdaja računa

Paketom, ki se pošiljajo je priložen račun v samem paketu oz. je poslan tudi po elektronski pošti. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Sklenjena pogodba med potrošnikom in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana. Potrošnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov: moc.cenrzasru@ofni. Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

5. Cene

Cene vključujejo DDV. Akcijske cene veljajo do preklica. Možnosti plačila: plačilo s kartico, plačilo po predračunu, plačilo s Paypal-om.

6. Strošek poštnine

Dostavljamo po vsem svetu, kjerkoli se nahajate. Stroški poštnine pa sicer znašajo:

 • v Sloveniji 3,2 € + DDV
 • kjerkoli izven Slovenije oziroma drugod svetu 12,30 € + DDV

7. Varen nakup preko spletne trgovine

Varnost podatkov je zagotovljena s protokolom SSL, preko katerega se pošiljajo podatki.

8. Izvedba storitve ali prejem produkta

Po prejetem plačilu bomo pošiljko oddali 2-3 delovna dni od prejema plačila. Za možnost hitrejšega pošiljanja ali sledenje paketa napišite mail na: moc.cenrzasru@ofni

9. Vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov moc.cenzasru@ofni ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Na naši spletni strani se nahaja obrazec za odstop od pogodbe, ki je najpreprostejši način odstopa od pogodbe oz. na način podanega obrazca.  Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. OP) si lahko prenesete na s klikom na to spletno povezavo oziroma z obiskom spletnega naslova: https://ursazrnec.com/OP

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik izdelkov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Če kupec odstopi od naročila, mu bo podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Prodajalec ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je potrošnik izdelek poslal prodajalcu. Kupcu se vrnejo prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil ob nakupu, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če prodajalec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Najhitrejši in najpreprostejši način vračila je na vaš TRR (osebni račun). V primeru, da se odločite za takšen način vračila, prosimo da nam sporočite številko osebnega računa ali ga zapišete v obrazec za vračilo blaga.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ter zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

10. Uveljavljanje stvarne napake

Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18).

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Kupec lahko zahteva po lastni izbiri:

 • Odpravo napake
 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • Zamenjavo blaga
 • Vračilo plačanega zneska

Če menite, da ima kupljen izdelek stvarno napako, nas čim prej kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo ponudili zahteve po lastni izbiri.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Pravico uveljavljanja stvarne napake natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 37. člena naprej).

11. Pritožbeni postopek

V kolikor z izvedbo naročila ali storitev niste bili zadovoljni, bomo radi sprejeli vašo pritožbo. Prosimo, da pošljete pritožbo tudi o vseh nepravilnostih, ki jih odkrijete na izdelkih.

Pritožbo nam lahko posredujete pisno na sledeče načine:

 • pismo, ki ga pošljete po pošti:  EGO SUM d.o.o., Dolenjska cesta 232A, Ljubljana
 • elektronska pošta:  moc.cenzasru@ofni

Na pritožbo bomo odgovorili čim prej, vendar najkasneje v 8 dneh po njenem prejemu.

Podjetje EGO SUM d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

12. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Družba EGO SUM d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom in izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

EGO SUM d.o.o., blago ponuja v spletni trgovini RS, zato na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo za platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma vam je na voljo tukaj:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

13. Pravice do intelektualne lastnine

Podjetje EGO SUM d.o.o. je nosilec produktov blagovne znamke “UZ”, objavljenih na spletni strani www.ursazrnec.com. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne namene brez pisnega dovoljenja podjetja.

14. Uporaba storitev ali produkta

S prijavo in udeležbo na naše novice ter z naročilom produktov v naši spletni trgovini, se strinjate z vsemi navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo ali uporabo produktov.

15. Izključitev odgovornosti

Z naročilom produktov v naši spletni trgovini, se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za uporabo produktov.

Spošni pogoji poslovanja so vedno na voljo za pregled in natisnjenje s klikom na to spletno povezavo.